Клуб Птицевъд - Гало фазани

   Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Календар 2013г.
Социални bookmarks
Календар
«  Декември 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Реклама
Посетители
free counters
Block title
 Седлат Фазан

 

Обитава  планинските гористи раиони на Тайван над 1000 метра надморска височина. Средният им размер е около 75 см за мъжките и 55 см за женските. Мъжките се различават от женските не само с  размера си; те са с бял гребен, синя глава, шия, гърди и червените менгушите на лицето са много по – развити. Имат голямо бяло петно ​​на горната част на гърба, раменете са кестеняви, крилата са с метален зеленикаво – черен блясък. Дългите централни пера на опашката са бели, краката и лицето са червени. Женските са предимно кафяви, пъстри с жълтеникаво – бежови  петна.  Размножителния период: започва рано през март и обикновено продължава до средата на май. Птиците съзряват напълно през втора година, но често са плодородни и на първата година.Женската снася от 3 до 6 яйца в гнездото и яйцата се излюпват в 25 до 28 дни. Младите птици имат оперение, много подобнп на женските. На свобода те са най – активни рано призори и в късния следобед, особено в мъгла, когато видимостта е ниска. Храната им включва предимно тревни семена, цветя, мъхове, плодове, и по – малък процент от насекоми като термити, молци, скакалци и бръмбари. През нощта, се катерят по дърветата, за да спят. Гнездата се изграждат в дървени трупи или скали, на безопасно място от вода и хищници. Понякога гнездото се изгражда на дърво, където е добре скрито от растителност. Когато женската е разтревожена заедно с  пилетата тя издава предупредителен вик и те се скриват в близката растителност, след това се връща и събира малките заедно.


Сребърен Фазан
 
   
 
 Сребърният фазан произхожда от южен Китай, Виетнам, Лаос и Камбоджа, където обитава поляни и редки гори. Има сведвния, че е отглеждан като декоративна птица в Китай още преди 5000 години. В Европа е пренесен през 15 век. Мъжкарят е дълъг 120 – 150 см, от които 60 – 80 см са опашка, а женската е дълга около 70 см, с опашка 25 – 32 см.Гърбът, гърдите , коремът и шията на мъжките са черни, а горната страна на тялото са изцяло бяла. По крилата, гърба и надопашието има ъглести черни шарки, които му придават сребърен вид. Около очите има червено голо кожено поле с къси менгуши.Краката са червени с шип. Женската е убито кафява, а на главата си има по-къса кафява качулка. Този вид фазан ,Който има 13 подвида, е полигамен мъжкият живее с 2-3 женски.В затънтени трапчинки венската снася от8 до 12, понякога и 20 светло кремави до розави яйца. Мътиги 25-26 дни, като понякога и мъжкия помага при мътенето. Ако с женската се случи нещо, тойсам поема грижите за отглеждането на малките. Още след края на втория месец малките започват да се хранят като възрасните с просо, овес, ечемик, слънчоглед, мляяна царевица, стъргани моркови, ябълки, домати, краставици и тиквички, варени картофи, несолена извара и варено яйце. Качулката на мъжките става черно-синя, когато навърши една година. Сребърния фазан се кръстосва с обикновения, кралския и дямантения фазан, както и с домашна кокошка.

  Калидж или леукомеланус

Kalij Pheasant / L. leucomelanos /


Фазан Kalij е един от 12 диви птици, които са внесени през 1962 г.

Мъжки и женски Kalij се различават значително във външен вид. Мъжкият е доста впечатляващ той е основно синкаво-черен с бял speckling на долната част на гърба си. Мъжкият има ярко червено около очите. Женските, от друга страна, са доста по обикновен. Те са средно кафяв цвят с по-тъмни и по-светли петна.

Птиците са моногамни и отглеждат потомството си заедно. Проучване на през 2002 г. установи, че 85% от младото Kalij, които се раждат са мъжки. Много от мъжките помагат на родителите за отглеждане на следващото поколение. Те са бързи бегачи, но летят, ако се изплашат. Те обикновено се намират на земята през деня и по дърветата през нощта.


Едуардов Фазан

( Annam фазан; hatinhensis - Hatinhensis фазан, фазани "Vo Quy", виетнамски Fireback )

Обитание: Централен Виетнам.

Местообитание: Гористи местности.

Кратко описание: Те са малки видове, мъжките са син металик, с много нюанси, които се виждат в светлината на слънцето. Гребена е в бяло и малък като повечето видове Lophura; той има ярко червено лице, червени крака и къса опашка. Женските са изцяло кафяво . Тя има малко и по-бледо лице и червени крака. Мъжете ще получат възрастни оперение през първата година.

Счита се за изчезнал в продължение на няколко десетилетия, наскоро бе преоткрит в горите на Централен Виетнам. Посочени са като критично застрашени. Hatinhensis се считат за застрашени от изчезване.

Интересни факти: Получава иметоси на френския зоолог Milne-Edwards (1835-1900), който е директор на Музея по естествена история в Париж.

Въпреки много ниската си численост в природата Едуардовия фазан са били доста често срещани в плен. Въпреки това, генетичното разнообразие вероятно е доста малък.

Размножителен сезон: Варира между климата и региона; обикновено започва в края на март . Снася от 4 до 7, които мъти 24-25 дни

Женските често могат да снасят до три пъти на сезон, ако извадите яйцата и ги поставете в инкубатор. Много хора осигуряват клони, за да се крие женската под тях и да снесе яйцата си там. Те са надеждни майки. Пилетата растат бързо и може да бъдат разпознавани около третия месец, когато мъжките започват да показват сини пера. Фазан Едуардс изглежда да обича дъжда, вероятно са единствените видове, фазани които го правят. Това може да бъде свързано с факта, че вали много в естествената им среда.





Дарение за сайта
Часовник
Търсене в сайта
Времето
Подкрепете ни
BGtop Гласувай за мен в BGTop100.com Топ класация МегаРейтинг Гласувайте за моя сайт в БГ чарт RealTop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП
Реклама
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
plamen67(49)
Сайта съществува
Приятели на сайта
  • Игри,Снимки,Клипчета
  • ©Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни и друга информация, публикувани на този уебсайт (www.pticevad.ovo.bg), са собственост на "Клуб Птицевъд" и/или неговите партньори и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Никой няма право да възпроизвежда и разпространява по какъвто и да било начин и под каквато и да било форма съдържанието на този сайт без изричното съгласие на "Клуб Птицевъд".©



    |Игрички|Линк2|Линк3|Линк4|Линк5|
    | Copyright pticevad © 2016   Уеб дизайн: multiplace | Хостнат от