Клуб Птицевъд - Пъдпъдъци

   Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Календар 2013г.
Социални bookmarks
Календар
«  Декември 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Реклама
Посетители
free counters
Block title

Видове Пъдпъдъци

  

Пъдпъдъкът е разпространен в Европа, Азия и Африка. На север гнезди до Скандинавския полуостров. Зимува в Централна Африка и Южна Азия. Типичните му местообитания са откритите селскостопански площи, заети от зърнени и фуражни култури. Среща се и в ливади, поляни, пасища, пустеещи земи. У нас е разпространен повсеместно. Гнезди до 1600 м надморска височина. През летните месеци, при продължителни засушавания, съчетани с високи температури, мигрира в райони с по-голяма надморска височина. Той е единственият прелетен вид от срещащите се у нас кокошоподобни птици. Пъдпъдъкът е наземна птица. Рядко се вдига в полет. В повечето случаи се притиска към земята, докато опасността премине. Защитната му окраска го прави незабележим, дори и сред ниските стъбла на стърнищата. Мъжките и женските живеят самостоятелно. Активен е през деня, но се храни най-интензивно в сутрешните часове и късно следобед. През горещата част от деня почива, скрит във високата растителност.

Жълтогръд пътпъдък


 Разпространен е в Централна Америка от Хондурас до източната част на Панама. Също се забелязват  в непосредствена близост до северозападната част на Колумбия. Жълтогръдия пътпъдък обитава тропичните и субтропичните гори до около 1600 м. надморска височина. На фона на тъмно синия – кафяв фон, шията и гърдите са най – отличителната черта за разпознаване на Жълтогръдия пътпъдък Лицето, човката и краката са сини,   Този вид обитава гъстата  растителност. Унищожаването на горите е основна причина за намаления брой на този вид.

Японски пъдпъдък 

Японски пъдпъдък. Полово зрелите мъжки пъдпъдъци тежат около 115-120 г, а женските – 130-150 г. Породата е типично яйценосна. Носачките снасят от 150 до 300 яйца годишно. По-високата носливост е характерна за селекционираните линии. Като недостатък се смята ниското живо тегло на мъжките и на прекратилите снасянето си носачки. Оперението на японските пъдпъдъци е богато и разнообразно. Цветът на черупката е бяло-зеленикаво-кафяво с кафяви, тъмнокафяви до сиво-черни и черни петна.









 



 


Дарение за сайта
Часовник
Търсене в сайта
Времето
Подкрепете ни
BGtop Гласувай за мен в BGTop100.com Топ класация МегаРейтинг Гласувайте за моя сайт в БГ чарт RealTop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП
Реклама
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Сайта съществува
Приятели на сайта
  • Игри,Снимки,Клипчета
  • ©Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни и друга информация, публикувани на този уебсайт (www.pticevad.ovo.bg), са собственост на "Клуб Птицевъд" и/или неговите партньори и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Никой няма право да възпроизвежда и разпространява по какъвто и да било начин и под каквато и да било форма съдържанието на този сайт без изричното съгласие на "Клуб Птицевъд".©



    |Игрички|Линк2|Линк3|Линк4|Линк5|
    | Copyright pticevad © 2016   Уеб дизайн: multiplace | Хостнат от